Küçük yangın kapısı Hakkında Gerçekler Bilinen.

Wiki Article

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına göre belli başlı yapı denetim şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (acil çıkış baplarının) belli durumlara nazaran TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Yangın baplarının ve daha biraşırı yangın ekipmanın nite kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini erişimın nite katkısızlandığını öğrenmek kadar üs durumlar konusunda eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

Yangın kapıları yangın çabucak, binalarda taksimmler arası yangın geçişini sınırlı bir bugün aralığında engellerken aynı anda insanoğluın geçişine olanak sağlayıcı baplardır.

Yangın Kapısı Kolu aşağı rast itilerek kapının kolaylıkla açılmasını sağlayıcı ürkü Cenah dokumasında kullanılır. Ateş simultane ihtiyaç duyulan bu aparat epey işlevsel ve kabahatsiz olmalıdır.

Dışarıdan methale birebir bir alanda kullanılacaksa öncelikle dışarıdan kilitlenebilmeli fakat yangın çabucak içeriden açılmalıdır (Antipanik düzen), mideeride kullanılacaksa antipanik pas sistemine pozisyon göre icap bulunmamakta ancak arkadan kilitlenmemelidir. Bilinmelidir ki antipanik sistemi sıfır kilitler arkadan kilitlendiğinde yangın çabucak açılmamaktadır.

Kolayca açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması yahut kilitli olsa bile tenha hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde ürkü amerikan bar yahut benzeri bir mekanizma bulunmalıdır.

Yangın bapsı, bir binada meydana mevrut yangın durumunda yangının öteki bölgelere yayılmasını kösteklemek dâhilin tasarlanmıştır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve belirli bir yangın direncine sahiptir.

Yangın kapıları periyodik olarak denetçi edilmeli ve denetlememları ahenkli olarak yapılmalıdır. Kapının onat çalışmasını bulmak muhtevain menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları gibi deşenlerin durumu arama edilmeli ve gerekirse bakım yapılmalıdır.

Yangın ve ivedi gidiş anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Amerikan bar olarak da rapor edilen bu kanat temelı modellerde düzgülü kapı koluna dublör. 

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. evgin gidişat anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde dışarıya mevsuk birçokarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları yürekin bu menteşelerin sağlıklı çdüzenışması ve bapyı geri kapatması gerekir.

Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı ürkü pas kilit sistemidir. Bu düzenek sayesinde kapı yegâne bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye esenlanabilir.

Dokumada yangın çıkması halinde kıvılcım ve tütün yangın kapısı sebebiyle özelliklerine sargılı olarak belli bir müddet bir bölgede sınırlandırılır ve diğer alanlara yayılması engellenir.

Yangın takkadak bapların sağlamlıklı şekilde açılıp Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul - kapanması Yangın Kapısı Menteşesi kalitesi ve özge Yangın Kapısı Aksesuarları ile uyumuyla esaslı orantılıdır. İçerideki kötü ve ısının dışarıya yansımaması bağırsakin bapnın hızla kapanması çok önemlidir. 

Yangın merdiven kapkaloriın en sarih özelliklerinden bir başkası bile güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında yan merdivenleri zehirli kötüı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Report this wiki page